Kød og fjerkræ.

Jagten på kød har været aktuel siden tidens begyndelse. Kødet består af fugtighed, muskler, fedt og bindevæv. Kødsektoren er involveret i aktiviteter relateret til slagtning, forarbejdning, emballering og distribution af kvæg, svin, får, vildt og fjerkræ. Kød behandles derefter som enten et halvfabrikat eller som et slutprodukt. I sidste ende distribueres produktet til detailbranchen, hospitaler eller andre fødevarevirksomheder i ind- og udland.

kød- og fjerkræsindustrien

Den danske kød- og fjerkræsbranche står over for udfordringer som stigende krav til dyrevelfærd, bæredygtighed og klimaaftryk, samtidig med at forbrugerne efterspørger mere plantebaserede alternativer. Branchen møder også hård international konkurrence og skal leve op til strenge fødevaresikkerhedsregler. For at bevare deres konkurrenceevne skal virksomhederne balancere mellem effektiv produktion og innovative løsninger, der kan imødekomme både markedets krav og samfundets forventninger.

Udfordringer i kød- og fjerkræsindustrien

Den danske kød- og fjerkræsbranche står over for udfordringer som stigende krav til dyrevelfærd, bæredygtighed og klimaaftryk, samtidig med at forbrugerne efterspørger mere plantebaserede alternativer. Branchen møder også hård international konkurrence og skal leve op til strenge fødevaresikkerhedsregler. For at bevare deres konkurrenceevne skal virksomhederne balancere mellem effektiv produktion og innovative løsninger, der kan imødekomme både markedets krav og samfundets forventninger.

Gennemsigtighed

Markedet kræver mere gennemsigtighed for jer som kødvirksomhed. Dette grundet faktummet, at den yngre generation er mindre interesseret i kødprodukter og at deres sociale accept også er faldende. Derfor er sporbarhed og produktspecifikationer kommet gevaldigt under pres. Jeres virksomhed skal holde styr på, hvor kød kommer fra, men også de oplysninger, der er knyttet til denne proces.

Effektivisér opskæringsprocessen

Skærer I jeres kød i skiver eller forarbejder i jeres kød på den mest fordelagtige måde? Er jeres processer effektive? Ved at få indsigt i, hvor effektivt hver af jeres medarbejdere skærer kød, kan I hæve jeres afkast betydeligt. På denne måde skal I sørge for, at denne proces fungerer tovejs.

Talrige slutprodukter

I kan fremstille forskellige slutprodukter fra et stykke kød. Fra pølse til suppekødboller til bidder af kyllingefilet. Når der produceres forskellige slags produkter, er det yderst vigtigt at kunne adskille produktionsstrømmene ““ så I er i stand til at bevare et samlet overblik.

Fødevarekontrol og sikkerhed

Kunder og myndigheder stiller stadig højere krav til kødets kvalitet og sikkerhed. Hygiejne spiller en vigtig rolle i denne proces. Flere nylige hændelser i kødsektoren har også ført til øgede kontrolprocedurer for fødevaresikkerhed på markedet.

Korte bestillingscyklusser

Oftest klassificerer vi kød i kategorien “frisk, kort holdbarhed”. Frisk kød har pr. definition både et kort ordrekredsløb og en kort forsyningskæde. Det kan være yderst værdifuldt for jeres virksomhed, hvis I kan forudsige, hvad I skal skære eller behandle på en given dag. Ved pålidelig tilpasning af efterspørgsel og udbud kan man nemlig også reducere madspild.

Hold styr på skalaer og tabeller

Kødvirksomheder står uomtvisteligt over for behovet for at veje genstande, hvortil der bruges vægte. Hvert stykke indgående kød har sin egen vægt, og I vil derfor sikre, at den rigtige pris tildeles den rigtige vægt ““ også når kødet er skåret i adskillige mindre stykker. I ønsker at tage sig af veje- og registreringsprocessen hurtigt og præcist, så jeres lagerniveau er opdaterede. Denne udfordring kræver naturligvis et pålideligt registreringssystem.

Dyrevelfærd og bæredygtighed

I disse tider bliver kødvirksomheder bedt om at tage en proaktiv stilling til emner som bæredygtighed og dyrevelfærd. Dette indbefatter ansvarlig transport, bedøvelse, korrekt indkvartering og kvalitetsfoder. Brug af antibiotika er også blevet begrænset. Markedsefterspørgslen på kød med økologisk- eller “better life”-certificeringer fortsætter også med at stige. Derudover forventes kødvirksomheder at producere produkter med mindre lugt, ammoniak og finpartikler for at reducere emissionerne.

Er du interesseret eller har spørgsmål?

VI STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

DANIEL JOHN HØGEDAHL

DANIEL JOHN HØGEDAHL

DJH@C2IT.DK +45 44 12 91 48

Lokation: Aalborg

Vi er klar til at hjælpe med dig, både hvis du har en vision eller blot ønsker at udforske mulighederne. Tøv ikke med at kontakte os!