Skjold Gruppen  ApS & Spar Nord Slagelse

Overblik over likviditeten med bare et enkelt klik

Har kunderne betalt? Er der økonomi til, at du selv kan betale regningerne? Er der basis for investeringer i virksomheden? Spørgsmål og svar, der alle handler om likviditet. Med skræddersyede løsninger fra C2IT – forbundet til Business Central – får I nemmere ved at følge likviditeten på tætteste hold.

“Jamen, alle virksomheder har gavn af at få et overblik over likviditeten. Særligt i disse svære tider.”

Så enkelt lyder det fra Jesper Martin Gram-Jensen, der er seniorkonsulent hos C2IT og har stor erfaring inden for procesoptimering i mange forskellige brancher – herunder skræddersyede løsninger, der giver overblik over likviditet.

“Alle løsninger er individuelt tilpassede, da vi skræddersyr dem til bl.a. at trække oplysninger fra det økonomisystem, vores kunder arbejder i. Anvender du Business Central som økonomisystem, vil du dog få nogle klare fordele foræret, da det understøtter en smidig likviditetsrapportering,” fortæller Jesper Martin Gram-Jensen.

Med en løsning fra C2IT kan du altså spare både tid og penge på enten selv at hente oplysningerne og få skabt overblikket eller betale f.eks. en revisor for at løse opgaven.
“På den måde kan du let holde øje med, om du får penge ind fra dine kunder og har penge på kontoen til f.eks. at betale moms eller andre store udbetalinger. Samtidig er det et nyttigt værktøj i forhold til dine bankforbindelser,” siger Jesper Martin Gram-Jensen.

Styr på likviditeten giver ro i maven

En af C2IT’s kunder, der allerede benytter systemet, er Skjold Gruppen ApS. Direktør Peter Skjold Jensen udtaler:

“Med vores skræddersyede likviditetsmodel kan vi nu følge likviditeten de kommende uger og måneder tæt. Ud over, at vi kan reagere i tide, hvis der er perioder, med lav kassebeholdning, kan vi samtidig bedre planlægge timingen i investeringer. Derudover har vi et realtidsbillede på udeståender og et overblik over forfaldne debitorer.”

“At vi har styr på likviditeten og kan se lidt ud i fremtiden, skaber et grundlag for en god dialog med banken. Ud over det giver det ro i maven med et godt overblik, da vi ofte har store likviditetsmæssige udsving.”

Netop overblik over din virksomheds likviditet, er også et godt arbejdsredskab for banken. Direktør i Spar Nord Slagelse, Michael Rasmussen, udtaler:

“I Spar Nord lægger vi vægt på, at vores erhvervskunder grundlæggende har styr på likviditeten i virksomheden. God likviditet betyder, at virksomheden er i stand til løbende at betale regninger, lønudbetalinger, skat og moms m.m., og det giver både ejer og os som bank en tryghed.”

“Men det kan ofte være svært for virksomhedsejerne at udarbejde denne oversigt, hvorfor revisor ofte bliver bedt om at hjælpe med et drift- og likviditetsbudget for det kommende år. Det overblik C2IT’s løsning skaber, giver et godt overblik og et godt udgangspunkt til en snak med os.”

Likviditetsoverblikket bliver fra bankens side brugt i mange sammenhænge, bl.a. i bevilling eller tilpasning af driftskreditter og i investeringsøjemed. Det har været aktuelt både under coronakrisen og nu den generelle krise og usikkerhed, hvor mange virksomheder har et behov for at udvide kreditrammerne.

“Her er styringen af likviditeten og ikke mindst overblikket fremadrettet meget vigtig i vores behandling og vurdering af en sådan forespørgsel,” siger Michael Rasmussen.

Direktør Spar Nord Slagelse og C2IT seniorkonsulent kigger på overblik over likviditeten på en pc
Direktør i Spar Nord Slagelse, Michael Rasmussen, og Jesper Martin Gram-Jensen, seniorkonsulent i C2IT.

Skræddersyede løsninger og Power Apps

Udover likviditetsmodellen, tilbyder C2IT bl.a. også skræddersyede løsninger til projektstyring via Power Apps, som kan integreres med dine øvrige systemer. På den måde kan dine medarbejdere oprette projekter via smartphone og herigennem fra virksomhedens side bl.a. håndtere tidsstyring, opgavefordeling, udfakturering og ikke mindst den finansielle del af projektopfølgningen.

Dette er blot et par af de administrativt tunge processer, som C2IT via deres it-løsninger kan optimere for erhvervsdrivende. Både Jesper Martin Gram-Jensen og andre konsulenter fra C2IT tager gerne en uforpligtende snak og lytter til dine eventuelle udfordringer indenfor f.eks. økonomioverblik, projektstyring, salgsrapportering eller øvrige administrative processer.

“Der er stort set ikke nogen begrænsninger i de løsninger, vi kan tilbyde. Vi bygger noget til formålet med udgangspunkt i bl.a. Power BI, Power Apps og Power Automate,” siger Jesper Martin Gram-Jensen med et smil.

Vil du vide mere?

Johannes Tange Jørgensen