Microsoft Dynamics Business Central/NAV – Økonomi/Finans

Styring af finansprocesser

Microsoft Dynamics Business Central/NAV sætter dig i stand til at styre alle fælles finansprocesser, f.eks. bogføring af finanstransaktioner, forberedelse af regnskabsoplysninger, håndtering af bankkonti, lageromkostninger, produktionsomkostninger og anlægsaktiver.

Når du har fuldført installation, teknisk opsætning og oprettelse af et regnskab, skal du specificere regler og standarder for, hvordan du vil administrere finansielle processer for det pågældende regnskab. Du kan angive flere regnskaber på samme database, f.eks. for et moderselskab og et datterselskab.

Du skal starte med at definere kernen i regnskabets poster – kontoplanen. Derefter definerer du bogføringsgrupper, som gør det mere effektivt, når du skal tildele standardkonti til finanspostering til kunder, leverandører og varer.

Du kan bruge dimensioner til at føje forskellige typer oplysninger til hver transaktion. Du kan konfigurere de grundlæggende dimensioner i regnskabet, f.eks. Projekter og Afdelinger. Senere kan du tilføje flere dimensioner, når du får brug for dem, og du kan definere midlertidige dimensioner til brug i en begrænset periode, f.eks. i forbindelse med en salgskampagne.

Mange af opsætningsopgaverne skal være fuldført, før du kan begynde at registrere finansielle transaktioner, men de fleste indstillinger kan ændres på et senere tidspunkt. Nogle af opsætningsopgaverne er valgfrie, f.eks. kan du kun definere Intercompany-bogføring og konsolidering, hvis du arbejder med flere regnskaber. Nogle opsætningsopgaver, f.eks. angivelse af den periode, hvor bogføring er tilladt, skal gentages periodisk.

Vil du vide mere?

Lars Christiansen
Vestdanmark
Jannich Pomykala
Østdanmark
Michael Toft
Østdanmark
Johannes Tange Jørgensen
Vestdanmark