C2IT køber vækstvirksomhed virtuelt

2. december 2020

C2IT køber vækstvirksomhed virtuelt

C2IT har købt it-virksomheden excelmate, der er eksperter inden for Business Intelligence, Analytics & Optimization. Og netop disse kompetencer oplever C2IT i øjeblikket en stigende efterspørgsel efter fra virksomheder i hele landet. Med købet ønsker C2IT at supplere og styrke sin eksisterende kerneforretning, der har fokus på Microsoft-løsninger, som f.eks. Dynamics NAV/Business Central og Power BI.

Hos C2IT Group har man konstant fokus på at styrke og udvide forretningen. “I C2IT A/S har vi længe haft et ønske om at kunne tilbyde yderligere kompetencer på Microsofts Power Platform, og vi har i et stykke tid haft et godt øje til excelmate. Det er nogle dygtige fyre, der på rekordtid har banket en særdeles fornuftig forretning op. De passer rigtig fint ind i C2ITs setup, hvad angår kultur og kompetencer. Geografisk passer excelmate også perfekt til os. De har ressourcer både øst og vest for Storebælt, som hurtigt kan træde ind og blive en del af vores afdelinger på Sjælland og i Jylland. Set fra vores kunders stol er det også en rigtig god handel, vi har gjort, da det styrker vores muligheder for at levere 360 graders løsninger på Microsoft Dynamics 365 platformen. Vi kan hver især løfte niveauet betragteligt hos vores nu fælles kunder,” siger Berith Skov, Administrerende direktør for C2IT A/S, som excelmate fremover skal være en del af.

En spøjs proces

Et digitalt køb, kalder C2IT det, for såvel køb som de indledende møder er alle foregået i fuld overensstemmelse med gældende covid-19-restriktioner. Det vil sige, at alle møder er foregået virtuelt, og alle dokumenter er delt og underskrevet digitalt. “Det har været en lidt spøjs proces,” siger Carsten Sixhøi, CEO i C2IT Group, “normalt er vi jo vant til at mødes, lære hinanden nærmere at kende og i sidste ende afslutte handlen med et håndtryk. Men sådan ser verden ikke ud lige i øjeblikket. Derfor har vi været nødt til at ty til andre løsninger, og nu har vi jo vænnet os til, at alt andet foregår via virtuelle møder, så hvorfor ikke også køb af virksomheder?”

Den rigtige mavefornemmelse

At excelmate var et rigtig godt køb, ses af det faktum, at C2IT ikke var eneste bejler om excelmates gunst. “På trods af at vi kun har eksisteret som virksomhed siden 1. januar 2020, så har vi fået flere tilbud om opkøb. Vi sad faktisk med et andet bud på hånden, da C2IT henvendte sig. Det var en svær beslutning, fordi begge tilbud var attraktive. Vi vidste, at hvis vi skulle sætte skub i væksten i vores forretning, var et salg for os den rigtige løsning. Så spørgsmålet var, hvilken vej vi skulle gå. Efter vores første virtuelle møde med C2IT havde vi en rigtig god mavefornemmelse. Vores forretninger supplerer hinanden på bedste vis. Vi har de samme værdier og mål, og vi føler, at vi bedst kan opnå den vækst, vi ønsker for excelmate, sammen med C2IT,” siger Jesper Martin Gram-Jensen, som er den ene af excelmates to partnere.

Den gode mavefornemmelse er excelmate ikke alene om. “Normalt plejer vi at basere vores beslutninger om køb af virksomheder på basis af lige dele fakta og mavefornemmelse. Men denne gang har vi primært baseret beslutningen på vores positive indtryk af excelmates to partnere, og det de sammen har opnået på meget kort tid. Vi har jo endnu ikke kunnet kigge i et formelt årsregnskab. Men vi føler os nøjagtig lige så sikre i vores sag, som vi har gjort ved alle vores tidligere, vellykkede opkøb. Excelmate er vores fjerde opkøb inden for det sidste år,” siger Carsten Sixhøi.

Om C2IT

C2IT Group har samlet kompetencer under overskriften digitalisering. Gruppen matcher alle behov i markedet både i forhold til digitaliseringsområder og virksomhedsstørrelse og er dermed klar til at rådgive og levere en bred vifte af ydelser til både de mindste og de største danske virksomheder.

C2IT Group består af tre ben:

  • C2IT, der leverer ydelser med udgangspunkt i standard software primært fra Microsoft, som f.eks. Dynamics NAV/Business Central, Power BI, Office 365 og Teams. C2IT arbejder med små og mellemstore virksomheder i Danmark inden for alle brancher.
  • IT Kartellet, der udvikler unikke softwareløsninger som f.eks. læringsportaler, webapplikationer og integrationsopgaver. IT Kartellet bygger broer mellem standard software, samt skaber banebrydende nye applikationer, som gør det umulige muligt for kunderne. Kunderne er alle typer og størrelse af virksomheder.
  • People-IT, der arbejder i markedet for freelanceydelser til Danmarks største virksomheder og organisationer. People-IT har adgang til et bredt netværk af konsulenter, specialister og projektledere, som matches med projekter i organisationer i DK.

Vil du vide mere?

Johannes Tange Jørgensen
Salgs- og Markedsdirektør, C2IT Group