Opkøb af IT Kartellet

10. december 2019

Opkøb i København er første skridt mod landsdækkende systemudviklingsforretning

C2IT Holding har indgået en aftale om køb af 80% af aktierne i den københavnske udviklingsvirksomhed IT Kartellet. Opkøbet sker som et led i C2ITs strategi, hvor digitalisering er nøgleordet, sammen med evnen til at sætte ”strøm” til hele forretningen hos kunderne.

Der sker en masse spændende digitaliseringstiltag hos C2ITs kunder, som ikke kun har med deres administrative systemer at gøre, men hænger sammen med begreber som IoT, AI og nye former for internetbaserede services. Disse nye muligheder kræver flere dygtige data- og softwarehåndværkere. Derfor har C2IT skærpet sit fokus på netop dette område.

”Det at udvikle software og have integration mellem forskellige platforme, det fylder mere og mere i kundernes projekter”, forklarer Carsten Sixhøi, CEO hos C2IT og fortsætter: ”Når vi taler digitalisering med kunderne, er det tydeligt, at flere og flere af kundens opgaver i fremtiden kommer til at handle om, hvordan man arbejder med data, får sammenhæng mellem systemer og integrerer de nye teknologier”.

Systemudvikling og IT-udvikling generelt er netop kernekompetencerne i IT-Kartellet, der har eksisteret i 10 år. Derfor er IT Kartellet og C2IT det perfekte match.

IT Kartellets nuværende direktør, Henrik Thorn, fortsætter som ansvarlig i det nye set-up og fortæller om virksomhedens udvikling:  

”IT Kartellet har siden 2009 arbejdet med IT-udvikling og har løst sjove, skæve og naturligvis helt klassiske problemstillinger indenfor systemudvikling. Vi har igennem årene arbejdet med Learning Management Systems, Content Management Systems og Custom udvikling. Opgaverne har bragt os vidt og bredt og er bedst kendetegnet ved vores nysgerrighed overfor teknologi og hvordan IT-udvikling kan bidrage til løse store og små problemer. Vi har altid båret fagligheden højst og beskrevet os selv som konkurrenceforvridende kompetente, hvilket har givet sig udslag i, at vi aldrig har sagt nej til en opgave fordi den ikke passede i vores faglige bagkatalog – i stedet har vi set det som en anledning til at udvikle os selv”.

Henrik Thorn ser købsaftalen som et naturligt skridt og glæder sig til at løfte virksomheden til et nyt niveau i samarbejde med C2IT: “Tiden er nu kommet til, at vi skal have udvidet vores platform og størrelsen på vores udfordringer. Vi glæder os derfor til at bringe vores faglighed og kompetencer ind i C2IT-familien og sammen vokse os endnu større!”

Udover at fortsætte som direktør i IT Kartellet kommer Henrik Thorn også til at være direktør for det næste softwareselskab, C2IT køber i København. C2IT ser nemlig flere opkøb i fremtiden. Udover et opkøb mere i København har C2IT også kig på en virksomhed i både Aalborg og Aarhus.

”Opkøb af IT-kartellet er første fase af vores plan om at lave en landsdækkende systemudviklingsvirksomhed som supplement til vores eksisterende forretningsområder i C2IT og People-IT”, afslutter Carsten Sixhøi.

Vil du vide mere?

Carsten Sixhøi