Opkøb af gaming-firma Goathamster Studio

20. august 2020

C2IT fornyer sig med køb af gaming-virksomhed

C2IT har netop udvidet forretningen med købet af aktiviteterne i gaming-virksomheden Goathamster Studio. Købet er et led i virksomhedens generelle vækststrategi, men at valget er faldet på en gaming-virksomhed og ikke en traditionel it-virksomhed er absolut ikke nogen tilfældighed. C2IT har i et stykke tid været på udkig efter en virksomhed med de særlige værdier og kompetencer, netop gaming står for. Det handler om meget dygtige softwareudviklere, men i lige så høj grad om design og udvikling af brugergrænseflader, hvilket er en stor del af det at gøre it simpelt!

Make it simple
I gaming-industrien er brugervenlighed i langt højere grad en naturlig del af alt, hvad man gør, end det er i traditionel it. “De mennesker, der beskæftiger sig med spiludvikling, har en anderledes tilgang til it, end vi normalt er vant til i branchen. Den tilgang vil vi rigtig gerne tilegne os hos C2IT – både internt blandt vores eksisterende medarbejdere og i de løsninger, vi udvikler til vores kunder,” siger Carsten Sixhøi, CEO for C2IT Group. “Alle i it-branchen mener selv, at de tænker brugervenlighed ind i deres løsninger. Men mange af os i it-branchen har jo aldrig rigtig været ’brugere’ selv. En udvikler i gaming-industrien er med garanti selv startet som gamer. Han eller hun ved, hvad der er smart og praktisk og bringer det videre over i sine udviklingsprojekter. Der er ikke tid til bøvlede løsninger, så vælger man bare et andet spil. Det kan vi lære meget af i it-branchen, hvor funktion altid har været vigtigere end brugeroplevelse. Desuden går det fint i tråd med vores eget motto, at vi gør det simpelt”.

First mover
C2IT overtager alle Goathamster Studios aktiviteter og medarbejdere. Virksomheden kommer strukturmæssigt til at udgøre en del af C2ITs tredje ben inden for systemudvikling, -integration og udvikling af software – en struktur som C2IT forventer på sigt vil komme til at bestå af yderligere spidskompetenceområder som IoT, Ai og andre nye spændende teknologier, der kan give vores kunder yderligere gevinster ved digitalisering. “Generelt vil vi gerne tænke utraditionelt og købe os ind i virksomheder, der giver mening forretningsmæssigt, men som også på en eller anden måde supplerer og udvikler vores eksisterende organisation og struktur. I tilfældet Goathamster Studio får vi udover gaming-industriens mindset også adgang til nogle utroligt dygtige udviklere. Men det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at vi med købet også gerne vil signalere, at vi tænker utraditionelt og er first mover på områder som teknologi og ledelse. Vi ved, at det er ting, der betyder noget, når fremtidens talenter skal vælge arbejdsplads. Ikke alene er gaming-industrien gået forrest, når det handler om brugervenlighed i deres produkter. Medarbejderne i branchen er også notorisk kendt for at arbejde under totalt frie forhold – så længe de ’leverer varen’. Det man i mere traditionelle virksomheder kalder frihed under ansvar. Vi ved, at det er en arbejdsform, som tiltaler mange unge i langt højere grad, end at man kan tilbyde frugtordning og bordfodbold,” siger Carsten Sixhøi.

Hos C2IT ser man den nye konstellation som en stor fordel for alle parter. “Hvis vi kigger på alle de fordele og afsmittende effekter, der er ved denne her konstellation, så er det faktisk en gåde, at ingen i vores branche har tænkt på det her før. Og så vidt jeg ved, har gaming-industrien og den traditionelle it-branche til dato kørt i fuldstændig parallelle spor og har ikke på noget tidspunkt krydset hinanden på samme måde, som vi gør det nu. Vi glæder os virkelig meget til at komme i gang og tage ved lære af vores nye kolleger. Men også til at blive udfordret af alt det de gør anderledes, og som vi med garanti skal bruge tid på at vænne os til. Når man går forrest, er det jo altid forbundet med en vis usikkerhed og udfordringer, men i dette tilfælde er jeg sikker på, at fordelene til fulde opvejer udfordringerne,” slutter Carsten Sixhøi.

 

Om C2IT Group
C2IT Group har samlet kompetencer under overskriften digitalisering. Gruppen matcher alle behov i markedet både i forhold til digitaliseringsområder og virksomhedsstørrelse og er dermed klar til at rådgive og levere en bred vifte af ydelser til både de mindste og de største danske virksomheder.

C2IT Group består af tre ben:

  • C2IT, der leverer ydelser med udgangspunkt i standard software primært fra Microsoft, som f.eks. Dynamics NAV/Business Central, Power BI, Office 365 og Teams. C2IT arbejder med små og mellemstore virksomheder i Danmark inden for alle brancher.
  • People-IT, der arbejder i markedet for freelanceydelser til Danmarks største virksomheder og organisationer. People-IT har adgang til et bredt netværk af konsulenter, specialister og projektledere, som matches med projekter i organisationer i DK.
  • IT Kartellet, der udvikler unikke softwareløsninger som f.eks. læringsportaler, webapplikationer og integrationsopgaver. IT Kartellet bygger broer mellem standard software, samt skaber banebrydende nye applikationer, som gør det umulige muligt for kunderne. Kunderne er alle typer og størrelse af virksomheder.

Vil du vide mere?

Carsten Sixhøi
CEO C2IT Group