C2IT Group investerer i børnenes fremtid

11. juni 2021

C2IT Group i spændende samarbejde med Mølleskolen i Ry omkring digitalisering i børnehøjde

It-virksomheden C2IT Group, der normalt investerer i it-start ups og andre virksomheder, der på en eller anden måde passer ind i C2IT Groups forretning, har nu valgt at investere i fremtiden. Mere præcist har C2IT Group doneret penge til Mølleskolen i Ry – mere specifikt til skolens nyeste projekt, Almas Intelligente Have, der har fokus på teknologi og bæredygtighed.

Det er første gang C2IT Group tager del i et projekt af denne type. Normalt kigger C2IT Group efter projekter i erhvervslivet, som enten kan indgå i C2IT Groups egen forretning, eller som kan hjælpes på vej af C2IT Groups kompetencer og erfaringer. “I Mølleskolens tilfælde er vi simpelthen blevet så fascineret af den måde, skolen arbejder med læring på, at vi gerne vil være en del af det. Det er jo en investering i fremtiden. Vi kan måske endda håbe på, at nogle af Mølleskolens elever engang i fremtiden vil søge job i et af C2IT Groups selskaber. Men det er nu ikke en form for employer branding, vi er i gang med her. Vi har valgt at gå ind i projektet, fordi vi synes, der er rigtig mange ting, vi kan bidrage med – udover pengene naturligvis. Dels har vi en masse viden om teknologi og digitale løsninger, som børnene med stor sandsynlighed vil kunne hjælpe os med at sætte ind i helt nye sammenhænge. Og dels kan vi bidrage med at sætte tingene i et erhvervsmæssigt perspektiv – et pust fra verden uden for skolen, kan man sige. Det bliver virkelig spændende at være med til,” siger Carsten Sixhøi, CEO for C2IT Group.

 

Motivationen i top gennem hele skolen

For Mølleskolen er det også første gang, at man indgår et samarbejde med en it-virksomhed. Skolen, som er en af landets største skoler med hele seks spor i afgangsklasserne, har man en lidt anderledes tilgang til undervisning og indlæring, end den man normalt møder i folkeskolen. På Mølleskolen har man blandt andet 40 projektdage om året – dage hvor der ikke må være fag på skemaet. Man arbejder meget værksteds- og projektorienteret, og gerne med et mål- eller praksisnært resultat for øje. “Det er vigtigt, at man kan se en mening med det, man lærer. Jeg synes, det er skræmmende, når man hører om undersøgelser, der viser, at halvdelen af de børn, der begynder topmotiverede i børnehaveklassen, forlader skolen igen efter 9. eller 10. klasse delvist demotiverede. Det kan jo ikke være rigtigt, at vi ligefrem dræner vores unge for motivation i den tid, vi har dem i skolen. Det skulle jo gerne være omvendt. Derfor synes jeg, at der er behov for at gentænke den måde, man lærer og tilegner sig viden på i folkeskolen. Folkeskolens opgave, som jeg ser den, er ikke bare at lære børnene nye ting. Men også at lære dem, hvordan de lærer at lære. Næsten 80 procent af de jobs, vi har på arbejdsmarkedet i dag, vil ikke eksistere om 10-20 år, derfor er det vigtigt, at børn i dag lærer at være omstillingsparate og kunne tilegne sig ny viden hurtigt og effektivt,” siger Kristian Toft, som er skoleleder på Mølleskolen. “Vi har gang i flere projekter samtidig, og med Almas Intelligente Have tager vi fat på at bringe teknologi og bæredygtighed ned i børnehøjde. Netop af den grund synes vi, det er interessant at inddrage en partner som C2IT Group, der udover økonomisk støtte også kan bidrage med viden og erfaring”.

 

Almas Intelligente Have

Almas Intelligente Have-projekt involverer opførelsen af to glashuse – såkaldte domes – til de forskellige aktiviteter. Mølleskolen har blandt andet modtaget to brugte industrirobotter, som skal placeres i glashuset. Det er desuden tanken, at huset skal være oplyst hele døgnet ved hjælp af grøn elektricitet, så forbipasserende, naboer og andre uden for skolen også kan tage del i projektet. Projektet er igangsat i maj 2021.

Se og hør meget mere om projektet: Mølleskolen Ry – Almas Intelligente Have

Almas Intelligente Have

Hør skoleleder Kristian Toft fortælle om projektet Almas Intelligente Have og samarbejdet med C2IT Group

Om Mølleskolen:

Mølleskolen er en stor folkeskole med ca. 1000 elever. Skolen har tre til fire spor spor i 0. – 6. klasse og seks spor i udskolingen. Derudover har skolen en specialklasserække med tre grupper. Mølleskolen ligger midt i Ry og har nem adgang til alle byens faciliteter samtidig med, at der er kort afstand til en masse skøn natur.

Mølleskolen er en ambitiøs og visionær folkeskole. Skolen ser det som sin vigtigste opgave at ruste eleverne til at håndtere fremtiden og det samfund, de kommer til at blive en del af, hvor der er behov for nye og andre kompetencer end tidligere.

 

Om C2IT Group:

C2IT Group arbejder med digitalisering af danske virksomheder og organisationer og består af tre ben:

  • C2IT, der leverer ydelser med udgangspunkt i standard software primært fra Microsoft, som f.eks. Dynamics NAV/Business Central, Power BI, Power Apps, Office 365 og Teams.
  • IT Kartellet, der udvikler unikke softwareløsninger som f.eks. læringsportaler, webapplikationer og integrationsopgaver.
  • People-IT, der arbejder i markedet for freelanceydelser til Danmarks største virksomheder og organisationer.
C2IT Group samarbejder med Mølleskolen i Ry om digitalisering. Aftalen underskrives af Carsten Sixhøi, CEO C2IT Group, og Kristian Toft, skoleleder Mølleskolen.
Indgåelse af samarbejde med digitalisering som omdrejningspunkt. Fra venstre: Carsten Sixhøi, CEO C2IT Group, Mads Fischer Rasmussen, CEO for People-IT, der er en del af C2IT Group, og Kristian Toft, skoleleder på Mølleskolen i Ry.

Omtale i andre medier:

> ITWatch: C2IT donerer penge til skole (artiklen ligger bag login)
> Børsen: Tech-virksomhed investerer i skolebørns undervisning (artiklen ligger bag login)

Vil du vide mere?

Carsten Sixhøi