Microsoft Power Automate

Power Automate – mere tid til værdiskabende arbejde

Power Automate er en applikation under Microsofts Power Platform, som gør det muligt at automatisere og digitalisere de processer i din virksomhed, som ellers ikke let lader sig integrere.

Har du i forvejen Office 365, Business Central eller Dynamics NAV, og har du manuelle registreringer og arbejdsgange, så kan Power Automate hjælpe med at sætte strøm til disse processer, så din tid i stedet for kan bruges på de mere spændende og værdiskabende opgaver.

Power Automate arbejder to steder – i skyen og på din computers skrivebord. Dette betyder, at ligegyldigt hvor opgaven foregår, så kan Power Automate hjælpe. Når arbejdet foregår på computeren, bruges Power Automate Desktop (PAD) som er et Robotic Process Automation (RPA) software, der efterligner de handlinger en person har med sin computer – såsom at læse og indtaste informationer eller at flytte rundt og klikke med musen.

Med over 200 mulige forbindelser til andre tjenester og datakilder (kaldet ”connectors” af Microsoft) – såsom SharePoint, Office 365, Dynamics Business Central/NAV, Google Drive, LinkedIn, MailChimp, etc. – så er Power Automate et godt værktøj til dataopsamling, konsolidering, rapportering, migrering og validering.

Eksempler på automatiseringer

Power Automate kan hjælpe med en lang række opgaver i forskellige forretningsområder:

  • Hente og opdatere valutakurser i dit ERP-system på baggrund af bankers hjemmesider (se videoeksempel til højre)
  • Validering af CVR-numre op mod EU’s hjemmesider
  • Oprettelse af varer i dit ERP-system, fx på baggrund af data i regneark, PDF-dokumenter eller kommaseparerede filer
  • Automatisk gemme vedhæftede filer, som du f.eks, har modtaget i Outlook
  • Aflevere data til offentlige myndigheder, hvor der ofte skal uploades dataudtræk fra ERP-systemer
  • Opfølgning på bekræftet modtagelsesdato på købsordrer, hvor en robot kan gennemløbe købsordrer uden bekræftet modtagelsesdato og rykke leverandører for det
  • Integration mellem systemer, der ellers er lukkede for integration.

Fordele

Der findes mange fordele ved at digitalisere dine arbejdsprocesser med Power Automate.

Robotic Process Automation RPA fordele

Tag fat i os, hvis du vil høre mere om, hvordan Microsoft Power Automate kan automatisere manuelle opgaver og understøtte din forretning.

Vil du vide mere?

Kent Tranberg Pedersen