C2IT Digital – nyt selskab i C2IT gruppen

1. juni 2022

C2IT Digital – nyt selskab med fokus på at rådgive SMV’er på den digitale rejse

C2IT Group har i dag stiftet det nye selskab C2IT Digital. Formålet med selskabet er at rådgive små og mellemstore virksomheder på deres digitale rejse.

C2IT Digital udspringer af et samarbejde mellem trekløveret; Carsten Sixhøi, Johannes Tange Jørgensen, som er hhv. CEO og CCO i C2IT Group og Laura Vilsbæk, som er stifter og ejer af virksomheden Nyibestyrelsen og selv aktiv i en række bestyrelser og advisory boards. Trekløveret har lang erfaring med SMV-markedet og ved, hvilke behov og udfordringer, der typisk findes i disse virksomheder.

“SMV-markedet har et stort behov for at blive mere effektivt og konkurrencedygtigt – blandt andet på grund af den store mangel på arbejdskraft. Det er en katalysator for udvikling af flere digitale løsninger. Men markedet står i dag overfor tre store udfordringer: Virksomhederne har ikke det fornødne kendskab til de eksisterende teknologier. De har desuden vanskeligt ved at analysere sig frem til, hvor digitalisering kan skabe værdi. Og sidst men ikke mindst så savner man digitale kompetencer i virksomhederne. Det er disse udfordringer, vi mener, C2IT Digital kan hjælpe med at løse. Det er vi naturligvis ikke alene om, men mange af de eksisterende digitaliseringsvirksomheder har primært fokus på store virksomheder og det offentlige. C2IT Digital vil primært have fokus på de udfordringer, der findes i SMV-markedet,” siger Johannes Tange Jørgensen, som er direktør og partner i C2IT Digital.

Mentor for fremtidens it-talent

C2IT Digital vil desuden gerne indtage en førerposition, hvad angår uddannelse af egne konsulenter. C2IT Digital vil naturligvis i etableringsfasen starte ud med en base af erfarne, digitale konsulenter. Disse konsulenter skal fremadrettet bidrage til at tiltrække og uddanne nye, unge, digitale talenter, som kan erhverve sig deres første erhvervserfaringer. “Vi vil gerne være et sted, hvor alle de dygtige, unge mennesker, der hvert år uddannes fra landets it-uddannelser, kan erhverve sig deres første erfaringer og dermed kickstarte deres karriere og lære at transformere ny teknologi til god forretning. Omvendt har både vi og kunderne brug for at blive holdt up-to-date af de unge, der kommer med friske øjne og kan se, hvor tingene ikke fungerer optimalt,” siger Laura Vilsbæk, som er partner og konsulent i C2IT Digital.

C2IT Digital kommer til at udgøre det femte ben i C2IT Groups forretning, der i forvejen består af konsulenthuset People-IT, softwarevirksomheden IT Kartellet, investeringsselskabet C2IT Greenhouse og C2IT, der leverer ydelser baseret på standard software primært fra Microsoft til SMV-markedet.

“Med C2IT Digital mener vi, at C2IT Group har en komplet pakke, der formår at servicere alle SMV-markedets behov for digitalisering. Men verden forandrer sig jo hele tiden, så hvem ved, om der kommer flere ben til C2IT Group i fremtiden – det gør der sandsynligvis,” siger Carsten Sixhøi, CEO i C2IT Group og bestyrelsesformand for C2IT Digital.

Vil du vide mere?

Carsten Sixhøi
Johannes Tange Jørgensen